Vítejte na mém blogu jen a jen o celebritách:))

životopis brada

13. srpna 2006 v 1:42 |  Brad Pitt

Herec

Datum narození:18.12.1963
Místo narození:Shawnee, Oklahoma, USA
Znamení: Střelec

Brad Pitt vyrůstal ve Springfieldu jako nejstarší ze tří dětí ve věřící rodině. Jeho otec se jmenoval Bill Pitt a vlastnil přepravní společnost, jeho matka byla školní poradkyně. Vystudoval Kickapooho střední školu, po střední škole začal studovat na Univerzitě v Missouri žurnalistiku, grafický a reklamní desing a reklamu.

Od dětství se velmi zajímal o film a vše kolem něj. Nakonec se rozhodl, že opustí školu a vydá se do Los Angeles, bez dokončeného vysokoškolského vzdělání. Kde si zahrál v jednom nepříliš úspěšném TV seriálu. Potom, aby si vydělal na herecké kurzy, věnoval se obvyklým zaměstnáním začínajících herců: prodával zmrzlinu, hlídal parkoviště a převlečen za kuře dělal živou reklamu. Zpočátku měl štěky pro reklamu a televizi, postupně se snažil dostat do filmu.

Brzy víře ve vlastní herecké schopnosti, která mu dodávala naději, podal pomocnou ruku jeho mladistvý sexy zjev. Dostal roli v prestižní reklamě na Levis a v seriálu Dallas, kde hrál přítele dcery Priscilly Presley. Odtud už byl jen krok na filmové plátno. Film Cutting Class sice za moc nestál, ale pro Brada Pitta se stal odrazovým můstkem k pozici filmové superhvězdy.

Vysoce ceněný režisér Ridley Scott jej obsadil do deanovské role floutka, který ve feministickém roadmovie Thelma a Louise dá Geeně Davisové poznat její první orgasmus a zároveň, jaké to je nechat se okrást o všechny peníze. Následovala hlavní role mladíka toužícího se přiblížit svému rokenrolovému idolu ve snímku Johnny Suede a film The Favor. Pak už vedla Pittova cesta pouze od úspěchu k úspěchu.

V Senzačním světě měl za partnerku Kim Basingerovou, režíroval ho Robert Redford v kritiky opěvovaném a zároveň vysoce diváckém dramatu Teče tudy řeka, čistě záporná role psychopata jej zbavila svazující nálepky milovníka a Interview s upírem mu konečně po boku Toma Cruise poskytlo status superhvězdy. Ten následující trháky jako Legenda o vášni, Sedm a Dvanáct opic (byl za ně nominován na Zlatý glóbus i Oscara) jedině potvrdily.

Brad Pitt se stal jedním z divácky nejpřitažlivějších mladých herců v Hollywoodu a People Magazine jej označil za Nejvíc sexy ze všech žijících mužských idolů.
Filmografie:
2004 Ocean's Twelve - Rusty Ryan
2004 Mr. and Mrs. Smith - Mr. Smith
2004 Trója /Troy/ - Achilles
2003 Sinbad: Legend of the Seven Seas (hlas) - Sinbad
2002 Shirtless: Hollywood's Sexiest Men (TV) - sám sebe
2002 Hollywood, Hollywood /Full Frontal/ - Brad
2002 E! Rank: 25 Toughest Stars (TV) - sám sebe
2002 Confessions of a Dangerous Mind - soutěžící
2001 Mexičan /The Mexican/ - Jerry Welbach
2001 Spy Game /Spy Game/ - Tom Bishop
2001 Dannyho parťáci /Ocean's Eleven/ - Rusty Ryan
2001 Growing Up Grizzly (TV) - Host/Narrator
2001 America: A Tribute to Heroes (TV) - sám sebe
2000 Podfu(c)k /Snatch/ - Mickey O'Neil
2000 Jackass (TV seriál) - sám sebe
2000 Jackass - sám sebe v episode: "The Abduction"
1999 Klub rváčů /Fight Club/ - Tyler Durden
1999 Being John Malkovich - sám sebe
1998 Thr Oprah Winfrey Show (TV seriál) - sám sebe v epizodě "Brad Pitt"
1998
Seznamte se, Joe Black /Meet Joe Black/ - Joe Black
1997 Town Meeting with Diane Sawyer: Celebrities vs. the Press (TV) - sám sebe
1997 Tichý nepřítel /The Devil's Own/ - Rory Devaney/Francis 'Frankie' McGuire
1997 The Dark Side of the Sun - Rick
1997
Sedm let v Tibetu /Seven Years in Tibet/ - Heinrich Harrer
1996
Spáči /Sleepers/ - Michael Sullivan
1995
Sedm /Se7en/ - detektive David Mills
1995 1995 MTV Movie Awards (TV) - konferenciér
1995
12 opic /Twelve Monkeys/ - Jeffrey Goines
1994
Laskavost /The Favor/ - Elliott Fowler
1994 Legenda o vášni /Legends of the Fall/ - Tristan Ludlow
1994 Interview s upírem /Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles -
Louis de Pointe du Lac
1994 Friends (TV seriál) - Will Colbert v epizodě: "The One With the Rumor"
1993
Pravdivá romance /True Romance/ - Floyd (Dick's Roommate)
1993 Kalifornia - Early Grayce
1992 Tales from the Crypt (TV seriál) - Billy v epizodě: "King of the Road"
1992 Cool World - detektiv Frank Harris
1992 Contact - Cox
1992 Teče tudy řeka /A River Runs Through It/ - Paul Maclean
1991 Two-Fisted Tales (TV) - Billy
1991
Thelma a Louisa /Thelma & Louise/ - J.D.
1991 Johnny Suede - Johnny Suede
1991
Cestou necestou /Across the Tracks/ - Joe Maloney
1990 Too Young to Die? (TV) - Billy Canton
1990 The Image (TV) - Steve Black
1990 Glory Days (TV seriál) - Walker Lovejoy
1989 thirtysomething (TV seriál) - Bernard v epizodě: "Love and Sex"
1989 Happy Together - Brian
1989 Growing Pains (TV seriál) - Jonathan Keith v epizodě: "Feet of Clay"
1989 Freddy's Nightmares (TV seriál) - Rick v epizodě: "Black Tickets"
1989 Cutting Class - Dwight Ingalls
1988 Dallas (TV seriál) - Randy v epizodě: "Marriage On The Rocks"
1988 Dallas (TV seriál) - Randy v epizodě: "Farlow's Follies"
1988 Dallas (TV seriál) - Randy v epizodě: "Brother, Can You Spare a Child?"
1988 A Stoning in Fulham County (TV) - Theodore 'Teddy' Johnson
1988 21 Jump Street - Peter v epizodě: "Best Years of Your Life"
1987 No Man's Land - číšník
1987 Less Than Zero - Preppie Kid at Fight
1987 Growing Pains - Jeffrey v epizodě: "Who's Zoomin' Who?"
1987 Another World - Chris
1986 Head of the Class - Chuck
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 christinka christinka | Web | 20. prosince 2006 v 17:36 | Reagovat

no tha sedem je dobry krvak,troja je naj film,potom mr a mrs smith..proste vsetko je naj...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama