Vítejte na mém blogu jen a jen o celebritách:))

životopis christiny

2. března 2007 v 19:18 |  Christina Applegate

Herečka

Datum narození:25.11.1971
Místo narození:Hollywood, California, USA
Znamení: Střelec
Christina se narodila herečce Nancy Priddeové a reklamnímu řediteli v nahrávací společnosti Bobbymu Applegate, ale brzy po jejím narození se rodiče rozvedli. Poprvé debutovala v matčině náručí už jako tříměsíční kojenec v televizním seriálu "Days of Our Lives". Svou první skutečnější roli získala opět po boku své mámy v hororu "Jaws of Satan" (1981). Po roli mladé Grace v televizním autobiografickém filmu "Grace Kelly" (1983) ukázala svůj šarm v seriálu "Heart of the City" (1986). Jako nováček se v roce 1987 objevila v úspěšném televizním seriálu Fox TV Ženatý se závazky "Married...With Children" v roli Kelly Bundy. Během jejího desetiletého působení v tomto seriálu jí herecké rodiče ztvárnili Ed O'Neill (Al Bunda) a Katey Sagal (Peggy Bundová).

Mladá hvězdička Christina přešla z komediálního charakteru Kelly na vážnou roli mladé prostitutky a narkomanky ve filmu Ulice "Streets" (1990). S komediálními rolemi se, ale nerozloučila a hned v roce 1991 si zahrála v komedii pro náctileté Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela "Don't Tell Mom the Babysitter's Dead", v roli pro ni netypickou inteligentní Sue Ellen Crandell. V průběhu natáčení Ženatý se závazky se objevila v roličce dívky Sharony v komedii Tima Burtona Mars útočí! "Mars Attacks! " (1996) a drsném dramatu Gregga Arakiiho Zkurvená nuda "Nowhere" (1997).

Po neshodě s produkcí o honoráři hlavního představitele televizního seriálu Ženatý se závazky Ala Bundy, se Christina objevila v akční komedii hongkongského ražení "Big Hit" (1998) a v parodii Jima Abrahamse Maffiósso "Jane Austen's Mafia!" (1998). Vedle divácké přízně se jejím zatím největším oficiálním úspěchem stala nominace na Zlatý globus za hlavní roli v úspěšném televizním sitcomu společnosti NBC Jesse (1998).

V thrilleru "The Giving Tree" (2000) si zahrála se svým budoucím manželem Johnathonem Schaechem, kterého si 20. října 2001 vzala. Její další tentokráte filmová komedie se jmenuje Návštěvníci: Cesta do Ameriky Just Visiting (2001), po boku Jeana Rena v dvojroli princezny Rosalindy a Julia Malfete. Komedie o francouzském hraběti Thibaultovi, který se nečekaně dostane ze středověké Francie do moderního Chicaga.

O rok později si Chritina zahraje s Cameron Diaz v kritikou velmi dobře přijatém filmu Prostě sexy "The Sweetest Thing" (2002), role která jí pasovala na herečku významných filmových rolí. Což potvrzuje připravovanou rolí v "A View from the Top" po boku Gwyneth Paltrow.


Ve zkratce:
výška: 165 cm
od 20.11.2001 vdaná za Jonathona Scheache
sourozenci: Kyle a Alisa
Filmografie:
2005 Why Shakespeare? ...
2005 59th Annual Tony Awards, The ...
2005 50th Annual Drama Desk Awards ...
2005 Tilt-A-Whirl ...
2005 Suzanne's Diary for Nicholas ...
2004 Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie ...
2004 56th Annual Primetime Emmy Awards, The ...
2004 2004 IFP/West Independent Spirit Awards, The ...
2004 ESPY Awards ...
2004 Teen Choice Awards
2004, The ... 2004 Employee of the Month ..
. 2004 101 Most Unforgettable SNL Moments ...
2004 Surviving Christmas: Unwrapping the Comedy ...
2004 Cinemax Special: Anchorman - The Legend of Ron Burgundy ...
2003 55th Annual Primetime Emmy Awards, The ...
2003 Young Hollywood Awards ...
2003 Grand Theft Parsons ...
2003 Teen Choice Awards
2003, The ... 2003 No Doubt: Rock Steady Live ...
2003 Married... with Children Reunion ...
2002 Reel Comedy: The Sweetest Thing ...
2002 VH1 Big in
2002 Awards ... 2002 Prostě sexy (The Sweetest Thing) ... Popis filmu
2002 Making of 'The Sweetest Thing', The ...
2001 Prince Charming ...
2001 Comforters, Miserable ...
2001 Sol Goode ...
2000 Intimate Portrait: Katey Sagal ...
2000 Giving Tree, The ...
1999 Saturday Night Live: The Best of Chris Rock ...
1999 Intimate Portrait: Cheryl Ladd ...
1999 56th Annual Golden Globe Awards, The ...
1999 1st Annual TV Guide Awards ...
1999 Out in Fifty ... 1998 Jane Austen's Mafia! ...
1998 Saturday Night Live: The Best of Chris Farley ...
1998 Claudine's Return ...
1998 Big Hit (The Big Hit) ... Popis filmu
1998 Bundymania ...
1996 Vibrations ...
1995 Wild Bill ...
1995 Across the Moon ...
1992 Backstage with the Bundys ...
1992 1992 MTV Movie Awards ...
1991 Idols ...
1991 Neříkejte mamince (Don't Tell Mom the Babysitter's Dead) ...
1989 More You Know, The ...
1988 Tanči až do rána (Dance 'Til Dawn) ...
1986 Heart of the City ...
1985 Washingtoon ...
1983 Grace Kelly ...
1981 Král Kobra (Jaws of Satan) ...
1981 Beatlemania ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama